ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για φοιτήτριες/τές σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων στο Τμήμα μας

  • Posted on: 10 October 2021

Όλες και όλοι λάβαμε ένα μέιλ από την Πρυτανεία του Α.Π.Θ. με αναλυτικές και ξεκάθαρες οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19. Παράκληση, να το διαβάσετε προσεκτικά και να λάβετε υπόψη όσα αναφέρονται σε αυτό.
Οι μάσκες προσώπου είναι απαραίτητο να φοριούνται συνεχώς, όσο βρισκόμαστε στις αίθουσες και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους των κτηρίων του πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την αποφυγή συνωστισμού σε όλους τους κλειστούς χώρους και στα κλιμακοστάσια. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση των ανελκυστήρων.
Ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακού ελέγχου (με τη μέθοδο PCR ή RapidTest δύο φορές την εβδομάδα) θα γίνεται απαρέγκλιτα στις εισόδους των κτηρίων και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά, δεν θα παραμένει κανείς/καμία στο μάθημα ούτε σε άλλους κλειστούς χώρους του πανεπιστημίου.
Κάθε προγραμματισμένο μάθημα (κυρίως στις αίθουσες 110, 111, 112) θα αρχίζει 10 λεπτά αργότερα και θα τελειώνει 10 λεπτά νωρίτερα -εκτός από εκείνα που αρχίζουν στην πρώτη βάρδια δηλ. 8.30 πμ. Σε περίπτωση που υπάρχει κενό στην αίθουσα πριν το μάθημα (ίσως σε απογευματινές ώρες), θα γίνει ενημέρωση από τους/τις διδάσκοντες/ουσες για το αν θα παραμείνει η κανονική ώρα έναρξης.
Τα διαλείμματα, 10-15' συνεχόμενα, θα γίνονται μετά από συνεννόηση σε κάθε μάθημα -με την προτροπή στο ακροατήριο να μετακινείται πολύ προσεκτικά και συνεχώς με μάσκες, καθώς θέλουμε να αδειάζει η αίθουσα, για να γίνει καλύτερος αερισμός των χώρων.
Σε περίπτωση που κάποιος/α νοσήσει ή έχει συμπτώματα (π.χ. πυρετό, βήχα κλπ) ή έχει έρθει άμεσα σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο αναφοράς στο Τμήμα μας αναπλ. καθηγ. Ηλία Σβέρκο (sverkos@hist.auth.gr).
Εφόσον τηρήσουμε όλες και όλοι τα στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα με συνέπεια και υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε σύντομα να απαλλαγούμε από αυτά και να επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας.

Η πρόεδρος του Τμήματος
Ελένη Μανακίδου
Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας