Search
Close this search box.

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Επιμορφωτικό πρόγραμμα νομισματικής (18 Οκτ-13 Δεκ 2016)

Επιμορφωτικό πρόγραμμα νομισματικής (18 Οκτ-13 Δεκ 2016)

Στο πλαίσιο της Δομής Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί κατά το χειμερινό εξάμηνο του 2016-2017 (Οκτ-Δεκ) επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Νομίσματα και νομισματική: το νόμισμα ως πηγή της ιστορίας και της αρχαιολογίας».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τις πολλαπλές πληροφορίες που παρέχει το νόμισμα και στην εξοικείωσή τους με τις μεθόδους μελέτης και ερμηνείας του νομισματικού υλικού, εστιάζοντας σε νομισματικές εκδόσεις που εκδόθηκαν και/ή κυκλοφορούσαν στον ελλαδικό χώρο από την εφεύρεση του νομίσματος έως και τον 20ο αιώνα. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος προσφέρεται καθοδήγηση για την αξιοποίηση του νομίσματος στο πλαίσιο μουσειολογικών και μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επιμορφωτικό πρόγραμμα μπορείτε να εντοπίσετε στο επισυναπτόμενο αρχείο και στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://diaviou.auth.gr/numismatics

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών. Διάλεξη με τίτλο: “Η τιμή των αγίων στην Κωνσταντινούπολη από τον Κωνσταντίνο μέχρι την Εικονομαχία: πηγές, μέθοδοι και πεδία έρευνας”

Παρουσίαση προόδου μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών στην Κλασική Αρχαιολογία

Δημόσια υποστήριξη διδακτορικής διατριβής