hist logo
hist logo

Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, 5-6 Μαρτίου 2026

38η Αρχαιολογική Συνάντηση

5 – 6 Μαρτίου 2026

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Α.Π.Θ.

Mε 57 ανακοινώσεις και 11 παρουσιάσεις σε πόστερ θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαρτίου 2026 η συνάντηση για τις αρχαιολογικές εργασίες του 2025 στη Mακεδονία και τη Θράκη, που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αρχαιολόγοι και άλλοι ερευνητές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών θα παρουσιάσουν, για τριακοστή όγδοη φορά, τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους, την αρχαιολογική και αρχαιομετρική τεκμηρίωση των δεδομένων τους και τα έργα ανάδειξης των μνημείων στη Μακεδονία και τη Θράκη, από τον Έβρο μέχρι την Καστοριά. Η γνώση που προκύπτει από τις γόνιμες ερευνητικές προσεγγίσεις κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών των αρχαιολογικών αυτών συναντήσεων που εκδίδονται κάθε χρόνο από το 1987.

 

Έναρξη Συνεδρίου : Πέμπτη  5 Μαρτίου 2026, ώρα 9:00 π.μ.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Α.Π.Θ., Αμφιθέατρο II (Πανεπιστημιούπολη, οδός 3ης Σεπτεμβρίου / στάση ΜΕΤΡΟ: Πανεπιστήμιο).

Δυνατότητα παρακολούθησης μέσω ZOOM Webinars στον σύνδεσμο:

https://authgr.zoom.us/j/97327751460?pwd=3amWnEOzBk1PBk5PAbhfN4J5sddZxI.1

ΑΕΜΘ 38_Πρόγραμμα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Γεώργιος Σωτηριάδης

Archaeology@Thessaloniki 2025-2026

Πρόγραμμα φοιτητικού συνεδρίου «Νέο-μεσαιωνισμοί: Σύγχρονες Αναπαραστάσεις και Ιδεολογικές Χρήσεις του Μεσαίωνα»

«Ανοίγοντας νέους δρόμους, συνομιλώντας με την κοινωνία»

TEFRA project – Final Meeting