Search
Close this search box.

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Προκήρυξη υποτροφιών για υποψήφιους διδάκτορες από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University, προκηρύσσει τρεις υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες Κλασικών Σπουδών.

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στο site: https://greece.chs.harvard.edu/research-fellowships/hellenic-studies-predoc

Οι υποψήφιοι διδάκτορες Κλασικών Σπουδών, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον ένα έτος σπουδών. Η διάρκεια κάθε υποτροφίας θα είναι 12 μήνες (Ιούνιος – Μάιος), κατά τη διάρκεια των οποίων οι υποψήφιοι θα ολοκληρώσουν ερευνητικό έργο της δικής τους επιλογής για ένα εξάμηνο (Ιούνιος – Νοέμβριος). Καθ ‘ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας, και ειδικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου (Δεκέμβριος – Μάιος), οι υπότροφοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard University,προκειμένου να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και να συνεργαστούν με άλλους συναδέλφους και μέλη της κοινότητας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.

Το βραβείο της υποτροφίας περιλαμβάνει ετήσια πρόσβαση στις διαδικτυακές βάσεις δεδομένων και τους πόρους του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ένα δεκαήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ουάσιγκτον, προσκλήσεις για παρουσίαση και δημοσίευση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου και συμμετοχή σε συναντήσεις, καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 1000 €. Οι υπότροφοι θα λάβουν ακαδημαϊκή υποστήριξη και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της υποτροφίας από την ακαδημαϊκή επιτροπή του προγράμματος.

Η προθεσμία αίτησης είναι η 20η Φεβρουαρίου 2022.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (στα αγγλικά) για τυχόν διευκρινιστικά ερωτήματα στο email: ekatsarelis@chs.harvard.edu.

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δυνατότητα σπουδών κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25, πέντε (5) μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του ΑΠΘ στο Stockton University των ΗΠΑ/Opportunity for studying during the spring semester of the academic year 2024-25, for five (5) postgraduate students of AUTH at Stockton University in the USA

Ημέρες και ώρες συνεργασίας μελών ΔΕΠ Τομέα Αρχαιολογίας εαρινό εξάμηνο

Παρουσίαση Μεταδιδακτορικής Έρευνας στις 17/5/2024

Ανακοίνωση για τη θέση ΔΕΠ «Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής, 19ος-20ος αιώνας»

ΨΗΦΙΣΜΑ